7 dagar kvar & Kungen av julen
Nu är det bara 1 vecka kvar till julafton och det är dags för oss att ta itu med det absolut viktigast för svenska folket på julafton! Några gissningar? Åja, nummer ett på listan är julskinkan tätt följt av julgranen och julklapparna.
Har ni tjuvsmakat på julskinkan i år och vad är det viktigaste på julafton för er?
Så hur får man då kungen av julen att bli så där rackarns god att allt annat känns onödigt. Personligen tycker jag att det känns lite som ett lotteri. Ibland vinner man och ibland får man en riktig nitlott med en senig och fettig skinkstackare. Den besvikelsen återhämtar man sig knappt från!
Denna gången fick vi dock en skinka tillhörande en elitgymnastgris! En saftig och fettfri rumpa hade den. Yummie!
Griljering
1 äggula
2 stora msk grovkornig senap
ev. 1 dl ströbröd el. 1 dl solroskärnor
Blanda äggula och senap. Pensla senapsblandningen på din färdigkokta skinka. Strö ev. över ströbröd eller finmixade solroskärnor.
Gratinera i ugnen på 250 grader i 5-10 minuter
Skinka är ju så sjukt gott :)