7 dagar kvar & Kungen av julen

Nu är det bara 1 vecka kvar till julafton och det är dags för oss att ta itu med det absolut viktigast för svenska folket på julafton! Några gissningar? Åja, nummer ett på listan är julskinkan tätt följt av julgranen och julklapparna. 
 
Har ni tjuvsmakat på julskinkan i år och vad  är det viktigaste på julafton för er?  
 
Så hur får man då kungen av julen att bli så där rackarns god att allt annat känns onödigt. Personligen tycker jag att det känns lite som ett lotteri. Ibland vinner man och ibland får man en riktig nitlott med en senig och fettig skinkstackare. Den besvikelsen återhämtar man sig knappt från!
 
Denna gången fick vi dock en skinka tillhörande en elitgymnastgris! En saftig och fettfri rumpa hade den. Yummie!
 
 
Griljering
 
1 äggula
2 stora msk grovkornig senap
ev. 1 dl ströbröd el. 1 dl solroskärnor
 
Blanda äggula och senap. Pensla senapsblandningen på din färdigkokta skinka. Strö ev. över ströbröd eller finmixade solroskärnor.  
 
Gratinera i ugnen på 250 grader i 5-10 minuter
 
jul - julskinka
coffeeandcupcake.blogg.se

Skinka är ju så sjukt gott :)

Svar: Ja det är verkligen gott. Tror att det faktum att man bara äter det en gång per år bidrar till att det blir liiiite extra smarrigt :-D
Emmelie

Henrietta Nylund

Åh vad gott det ser ut!

Svar: Så gott med julskinka :-D
Emmelie

milina.blogg.se

är vegetarian så inget för mig ^^

Svar: Hihi, nä då är det nog bättre att hålla sig till brysselkål och rödbetssalladen :-)
Emmelie

Lilla Malin

Det låter bra! Jag har tröttnat på att bli besviken så köper numera färdigskivad och färdigpackad skinka. Vi äter inte så mycket heller så då slipper vi slänga sen :)

Svar: Ja men den färdigskivade är ju faktiskt jättegod den också :-D
Emmelie

Rebecka

Mums vad gott!

Kram

Svar: Eller hur :-D
Emmelie

Sarah

Vi brukar inte göra skinkan förrän dan innan jul :)

Svar: Å, då har ni verkligen något att se fram emot :-D
Emmelie