18 dagar kvar & Tomtegröt i ugn!

God morgon 2a advent!
 
Hemma hos oss inviger vi risgrynsgrötsätandet på 1a advent och efter det äts det allt som oftast fram till julafton. Jag äter helst min gröt med saftsås och kanel medan Sabastian är fostrad i kanel, sirap och mjölk träsket. 
 
Har ni kokat risgrynsgröt innan så vet ni att det tar en rackarns tid! Det är inte ens i närheten utav 1minut full effekt á la havregrynsgröt. Nä, utan det ska röras, klappas och tas hand om kastrullen den där timmen den står och småfiser på spisen. Men genom att ställa in hela kastrullen i ugnen slipper vi hela "ännu en bebis i hushållet att ta hand om" momenten och kastrullen sköter sig själv! Ingen bränd botten och massa extra tid till julklappsinslagning och pepparkaksätning.
 
Tycker ni ändå att det är lite mysigt med en kastrull tomtegröt i familjen som står där på spisen så kan ni ta en titt på detta recept ---> Här.     
 
 
Risgrynsgröt i ugn
 
ca 10port.
 
4dl grötris
8dl vatten
1msk socker (kan uteslutas)
1nypa salt
13dl mjölk (3%)
1dl vispgrädde
 
Koka upp grötris, vatten, socker och salt i en stor gryta som tål att vara i ugnen. Låt sjuda under lock i 10minuter. 
 
Häll i mjölk och grädde och låt det långsamt sjuda upp under omrörning. 
 
Ställ in grytan i nedre delen utav ugnen med locket på och låt den stå på 125grader i 1-1,5timme. 
 
Servera gröten tillsammans med kanel, sirap och kall mjölk eller kanel och saftsås. Mmmm!
 
gröt - jul - risgrynsgröt i ugn
corneliaeriksson.blogg.se

Mums vad gott!

Svar: :-D
Emmelie

Viktoria Eriksson

så gott! :)

Svar: Älskar risgrynsgröt :-D
Emmelie