6 dagar kvar & Temperaturtrubbel?

Kola hör faktiskt julen till och kokas i var och varannat hem vare sig man vill eller inte. Det är bara så det ska vara. Visst kan man doppa kolasmet i vatten och göra kulprovet men varför göra sig besväret när kolan blir perfektion varje gång om man använder en kökstermometer. Vid 125 grader får ni en perfekt seg kola, alla dagar, året om. Slutar ni koka vid 140-145grader blir den hård. Kolan är fortfarande god men man får akta farmors garnityr. 
 
Dagens recept på chokladkola gör sig inte världsbäst på bild. En brun fyrkantig klump. Det är dock en rysligt god liten klump kan glada och sockerstinna kollegor intyga!  
 
 
Chokladkola
 
50-60st
 
100g smör
2dl grädde
1dl ljus sirap
3dl socker
3msk kakao
2msk glukos
 
Lägg alla ingredienser i en stor kastrull. Rör smeten slät. 
 
Låt kolan koka på medelvärme tills den når en temperatur på 125grader. 
 
Häll smeten i en smord form 20*30cm och låt kolan stelna. 
 
Skär eller klipp kolan i bitar. 
 
Vira ev. in kolorna i smörpapper eller cellofan. 
 
chokladkola - godis - jul - julgodis - kola
Viktoria Eriksson

Åh, låter och ser jättegott ut ju! Måste testas :)

Svar: Va kul <3
Emmelie