Topp 5 vego 2015

Jag försöker smyga in ett par vegetariska recept till kvällsmat varje vecka. Det är bra för så väl miljön som för plånboken och hälsan. Men som sagt, smyga, vi vill inte att rovdjuret i familjen skall upptäcka köttbriset. Oftast vinner den kvinnliga listen och allt det läckra de vegetariska recepten har att erbjuda.  
 
Här kommer hela familjens 5 vego favoriter under året. 
 


Köttfärssås fast vegoDetta är 2015 års bästa vegetariska rätt! Det är både min och Signes favoriträtt och den enda vegetariska rätt herren i huset äter utan nämnvärt mycket gnäll. Skriv upp på matsedeln pronto! 
 
PestopajJag älskar pesto och därför inte helt oväntat även denna paj. Gillar ni pesto är detta ett säkert kort till fredagsmyset när ni tröttnat på tacos och pizza. 
 
Linssoppa - Är Sebastian på vift är det denna soppa jag och Signe äter till kvällsmat alla dagar i veckan. Så god, en handfull ingredienser och snabb som tusan!  
 
Vegetarisk chiliEn värmande chili som har blivit ett stående inslag på vårt kvällsmatsbord. 
 
Krämig potatissalladOch sist men inte minst sommarens grillfavorit! Hur många färskpotatisland som fått sätta livet till pga. min kärlek till denna potatissallad är fortfarande oklart.  
 
birgitmaria

Vilka roliga topplistor! Mera vego behöver vi här hemma och linssoppa lät inte helt fel :-)

Svar: Å va kul att höra! Linssoppan är såå god och man blir mätt och go i magen :-D
Emmelie