Salt, fudgeig & chokladig
Flera små desserter på en och samma tallrik är riktigt trevligt men låt oss prata ett par sekunder om chokladsåsen i den lilla koppen. Alltså chokladsåsen, chokladsåsen!! Salt, fudgeig och chokladig. Helt magisk! Ni måste testa detta i helgen. Gärna till den goda blåbärsglassen men annars är det helt okej att äta med en sked rakt ur kastrullen. Been there, Done that!
Blåbärsglass
1burk blåbärskesella
1burk kondencerad mjölk
1krm vaniljpulver
1dl blåbär
5dl grädde - lätt vispad
Blanda ihop alla ingredienserna till en glassmet.
Kör glassmeten i en glassmaskin i ca 30minuter.
Häll över glassen i en burk och låt glassen frysa till sig över natten.
Salt chokladsås
1,5dl grädde
75g smör
1dl muccavadosocker
75g mörk choklad med flingsalt - hackad
1nypa salt
Koka upp grädde, smör och socker i en kastrull.
Låt blandningen sjuda ett par minuter.
Dra av kastrullen från värmen och rör ner den mörka chokladen och saltet. Rör tills chokladen smält.
Servera såsen varm eller ljummen tillsammans med blåbärsglasen.
Men vilken härlig tallrik, hade man inte tackat nej till!