Gräset är grönare? & Saftighet

Varje år testar jag ett nytt recept utav mjuk pepparkaka. Precis som Kalle anka och julgran har det blivit lite utav en tradition. Inte för att jag nödvändigtvis ogillar alla de recept jag redan testat utan det är mer en form utav "gräset är grönare" syndrom. Den kanske blir liiiite saftigare, liiiite kryddigare och helt enkelt lite mer julig...eller...

Årets kaka är gjord på mjölk och lingonsylt. Lingonsylten gör kakan saftig och ljuvligt god. Men går det att få den ännu bättre? ... Nästa år får vi se! 
 
 
Mjuk pepparkaka
 
100g smör
2dl mjölk
3msk lingonsylt
1msk ljus sirap
3dl mjöl
2dl socker
1,5tsk bikarbonat
1msk pepparkakskrydda
2st ägg
 
Hetta upp smör, mjölk, lingonsylt och ljus sirap i en liten kastrull. 
 
Vispa äggen och rör ner dessa i den svala mjölkblandningen. 
 
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dessa i äggsmeten. 
 
Häll smeten i en smord sockerkaksform. 
 
Grädda kakan mitt i ugnen på 175grader i 35-40minuter. 
 
jul - mjuk kaka - mjuk pepparkaka - pepparkaka
MATILDA

Oh så gott :D

Svar: Mums mums :-D
Emmelie