Välkomna & Snabbfika

Ni vet den där känslan när ens barn vaknar kl 09.00 på morgonen? ...
 
... Nä, inte vi heller vilket genast innebar att jag började ana oråd när mini här hemma aldrig tycktes vilja vakna denna morgon. Mycket riktigt, denna regniga söndag får denna gravida mamman sällskap i soffan av en liten dam med 40graders feber, en sambo med bihåleproblem och två stycken regnskydda katter. Tur att vi valde den där överdrivet monsterstora soffan när vi bytte soffa tidigare i vår för här får vi plats med halva bygdens förskolebacilliga sjuklingar. Välkomna!   
 
 
Kanske finns det ännu ett blåbär eller två kvar ute i de mörka skogarna. Om inte så finns det färdigplockat och färdigrensat i närmaste frysdisk. Det är så jag plockar blåbär då allt under midjenivå inte längre finns i min gravida bubbla. Smulpaj i alla ära men dessa smördegsknyten fyllda med söta blåbär och en sötsyrlig glasyr är verkligen inte otrevliga. Dessutom är de supersnabba att baka vilket innebär att söndagens eftermiddagsfika kan ordnas på ett kick.
 
Receptet är direkt taget från kokboken med det passande namnet "Matiga och söta pajer" som bjuder på ett riktigt pajmaraton från första till sista sida. Så är ni pajfantaster hemma i er familj så hittar ni säkert både ett och två recept ni skriver upp på nästa veckas matsedel.   
 
 
Minipajer med blåbär och söt glasyr

1 frp. kyld smördeg
1 äggula
2dl frysta blåbär

3msk creme fraiche
2msk socker
1-2msk florsocker
 
Rulla ut smördegen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Tag ut rundlar ca 11cm i diameter. Ta bort överflödig deg. Nagga rundlarna och pensla degen med äggulan. Lägg ca 2msk blåbär i mitten utav varje rundel.
 
Grädda pajerna i nedre delen utav ugnen på 225grader tills de fått fin färg, ca 12minuter. Lägg på galler.
 
Rör ihop creme fraiche, socker och florsocker tills sockret smält, ca 1minut. Ringla glasyren över bären och sikta över florsocker. 
 
Blåbär - blåbärspaj - kokbok - söta pajer
a n n i k a

Mumsigt!

Svar: :-D
Emmelie

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

gud va gott

Svar: :-D
Emmelie

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Åh det där såg ju inte liiite gott ut :) Mums!

Svar: Hihi, tack :-D
Emmelie

jannice

Ååå,måste ut och plockar blåbär och göra denna <3

Svar: Å, duktig som plockar själv! :-D
Emmelie

Mirre

Oh pajer är ju lite höstfeelings känns det som, det hör till =D

Svar: Jaa, verkligen! Har varit sugen på tacopaj en hel vecka nu :-D
Emmelie