16 dagar kvar & Pepparkaksfrukost

Vet ni vad? Förra året vid samma tid gjorde jag en saffransgranola till decembers alla mysfrukostar. Det känns faktiskt inte mer än rättvist att frukostfilen detta året får smaka på julkryddornas julkrydda nummer två, pepparkakskryddan. Äntligen ett sätt att få äta pepparkakor till frukost!      
 
 
Pepparkaksgranola
 
2dl dinkelflingor
2dl havregryn
2dl solrosfrön
1/2dl linfrön
1,5dl kokos
1,5dl mandel - grovthackad
1,5dl valnötter - grovthackad
0,75dl neutral olja
4msk lönnsirap
2msk pepparkakskrydda
 
Blanda alla ingredienser och bred ut ett jämnt lager på att bakplåtspapper i en långpanna. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 15minuter. Rör om vart 5e minut.
 
Tillsätt 1dl russin och 1dl tranbär när granolan svalnat.
 
Förvara i lufttät burk.
 
frukost - granola - jul - pepparkaka - pepparkaksgranola