20 dagar kvar & Julgotte

När är det för tidigt att börja med julgodis? Innan 1a advent, november, maj? Jag som planerar jul i april har möjligtvis en något skevt inställning men nu tycker jag att det är hög tid att fylla en burk eller två med något riktigt julsliskigt sött inför glöggmyskvällar och adventsmingel. För julgodis det är sött, sött, sött och alldeles alldeles underbart!    
 
 
Winernougat - Blanda tre goda ingredienser och få ett stycket supergott julgodis! Det perfekta godiset för oss med småbarn och ingen tid över.  
 
Daimtryffel - Detta är ännu ett blanda-ihop-julgodisrecept utan termometer och glödhett socker. Möjligtvis att de där rackarns små foliéformarna kan skapa ett visst irritationsmoment men annars vill jag påstå att detta är ett stressfritt godisrecept.   
 
Chokladkola - Knäck, ischoklad och kola är julgodis med stort G. Denna chokladkola är magiskt god men att koka kola kräver en viss finess. Koka för kort tid och skiten vägrar stelna, koka för lång tid och ett akut besök till tandläkaren är oundvikligt.  
 
Glöggkola - Den juligaste kolan utav de alla är den kryddad med glögg. Hohoho! 
 
Skumtomtefudge - Den här gobiten tog sig in på var och varannat godisbord för ett par år sedan. Även om den lilla fudgebiten är så söt att ögonen knölas ihop är det något som lockar i den förföriska ljusrosa färgen och det går inte låta bli att ta en liten bit till... och en till. 
 
Mjölkchokladfudge med oreo - Till sist har vi en utav mina godisfavoriter, mjölkchokladfudge som smälter i munnen och som går att variera i all oändlighet. Eller ja, så oändligt som det finns olika smaker på choklad vilket nu förtiden är bra många...
 
godis - jul - julgodis
Marie

Men oh så gott

Svar: Eller hur! :-D
Emmelie