Första gången & Öppna armar

Dumma dumma februari och alla baciller du bär med dig. Vi är nog många som står och välkomnar mars med öppna armar! 

Det är inte kul att stå och laga mat när man helst av allt vill krypa under filten i soffan men plikten kallar och familjen behöver äta. Denna gnocchigratäng orkar även förkylningströtta småbarnsföräldrar svänga ihop när det kniper. Bra grejer! 

För oss var det första gången vi testade gnocchi! Även om smaken kanske inte överrumplade en så skulle jag helt klart äta det igen. Nästa gång ska jag testa att göra egna! 

Har ni gnocchi recept ni brukar laga? 
 
 
Gnocchigratäng
 
ca 4port.
 
1st zucchini - skivad i halvcirklar
10st champinjoner - skivade
4 port. gnocchi - kokt enligt förpackningen
1burk tomatsås med basilika
1st mozzarella boll - i skivor
50g riven parmesanost
salt, peppar och oregano
 
Fräs zucchini och champinjoner i en stor stekpanna som tål ugnsvärme.
 
Tillsätt den kokta gnocchin och krydda med salt, peppar och oregano.
 
Häll över tomatsåsen och rör om.
 
Toppa med mozzarellan och riven parmesan. 
 
Gratinera mitt i ugnen på 250grader i ca 7minuter eller tills osten smält. 
gnocchi - gnocchigratäng - snabbt - vardagsmat - vegetariskt
linah

åh så gott! <3

Svar: :-D
Emmelie

Cissi

Ser så gott ut! ;)

Svar: <3
Emmelie

birgitmaria

Mums!

birgitmaria

Och krya på er!

Svar: Tack <3
Emmelie

Fani

Åh gnocchi är så gott ju! Säkert flera år sedan jag åt det sist så har tyvärr inget roligt recept , men jättegott ihop med köttfärs eller någon annan god sås tycker jag :) Pasta med sås liksom, kan ju aldrig bli fel typ, haha. Och gnocchigratäng lät och såg ju sjukt gott ut det med!

Svar: Jaa, med köttfärssås det låter som ett superbra tips! :-D
Emmelie