Köernas dag & Fiskmums

2 timmar med kö för att komma in i kön, kö för att träffa en sköterska, kö för att ta blodprov och kö för att träffa en läkare. 3 minuter inne hos läkaren och sedan ännu en kö för att köpa ordinerade receptfria näsdroppar. Aaa, underbara svenska vårdsystem. Profylaxandning. Slut. 
 
Gratänger är ljuvliga i magen men några fotomodeller lär det aldrig bli av dom! Vi får helt enkelt använda vår livliga fantasi och visualisera oss en helt fantastisk fiskgratäng fylld med krämig potatis, torsk och syrlig citron. Såhär vill jag äta all min fisk från och med nu, dränkt i krämig sås. Så gott!
 
 
Allt-i-ett Fiskgratäng
 
1paket torskblock - skuret i skivor
1/2 purjolök - i skivor
8st potatisar 
5dl creme fraiche
2st fiskbuljongtärningar
citronpeppar, salt & peppar
 
Skala och skiva potatisen i cm. tjocka skivor. Koka skivorna i saltat vatten i ca 5minuter. 
 
Lägg potatisen i en ugnsform. Lägg fiskskivorna och purjolöken över potatisen.
 
Häll creme fraiche, buljong och citronpeppar i en liten kastrull. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. Slå såsen över gratängen.
 
Grädda fiskgratängen mitt i ugnen på 175grader i ca 40minuter eller tills potatisen är mjuk.
 
Servera gratängen tillsammans med citronskivor och kokta grönsaker. 
 
Fiskgratäng - fisk - gratäng - torsk
coffeeandcupcake.blogg.se

Mums :)

Svar: ❤️
Emmelie

birgitmaria

Fisk ska dränkas i sås! Du såg inte Sveriges Mästerkock där de skulle göra piggvar med vitvinssås?? Den rätten hade jag gärna ätit och gjort (men helst inte fileat fisken)

Svar: Jaaa!! Såg såå gott ut!
Emmelie