Vapendragare & Slaskmat
Jag och min lilla vapendragare här hemma trotsade snöovädret och begav oss till affären medan herren i huset och hans trogna vapendragare Erik skruvar taklister så det står härliga till i vardagsrummet.
När slasket står upp till knäna är soppor, grytor och pajer sådär extra gott. En dag som denna passar det därför utmärkt med ett smarrigt pajrecept. Istället för att trycka ut pajdegen i pajformen smular vi den över. En salt version utav sommarens alla smulpajer helt enkelt. En paj kräver en stor krispig sallad som tillbehör och lämpligt nog fick ni recept på det här om dagen.
Vad äter ni helst under ruggiga slaskdagar?
Ratatouillepaj
4port.
1st gul lök - finhackad
1st zucchini - i tärningar
1burk krossad tomat
1st grönsaksbuljong
blandade örter
balsamvinäger
salt & peppar
250g fetaost
Fräs lök och zucchini i lite smör. Tillsätt den krossade tomaten och buljongtärningen. Låt småputtra under lock i 10-15minuter.
Rör ner balndade örter, en skvätt balsamvinäger, salt och peppar. Smaka av.
Häll grönsaksröran i en pajform. Smula över fetaosten.
Smuldeg
1dl mjöl
1dl grahamsmjöl
0,5dl havregryn
100g mjukt smör
Blanda ihop till en deg och klicka ut degen över grönsaksröran.
Grädda mitt i ugnen på 225grader i ca 20minuter.
Servera pajen tillsammans med en stor sallad.
Åh vad det där såg gott ut! :)