Nordens Ark & Kakhimlen

Nu har 48 timmar har gått och inga nya loppbett! Katterna är straffade med sovrumsförbud på obestämd framtid (läs för alltid) och lilla familjen firade med att åka på en dagsutflykt till vår favoritdjurpark, Nordens Ark. Nu låter det som att vi springer där jämt och ständigt men så är inte fallet. Jag och Sebastian har varit där en gång tidigare, för 4år sedan och denna gången tog vi med oss vår lilla fröken fräken. 
  
 
Signe är tokglad på bilden för att vi kittlar henne på magen. Hon hade verkligen inte tid att vara med på familjeselfie! Hon var större delen utav besöket väldigt upptagen med att förklara för oss vilka stoooora träd det fanns och så var de sparvar som våldgästat hönshöset något alldeles extra.
 
Har ni inte varit på Nordens Ark tycker vi att det är värt ett besök. Alla djuren i parken är på olika nivåer utrotningshotade och tas hand om i parken för dess överlevnad. Det är alltså inte de vanliga djurparksdjuren som lever här. Skogen är djurens bostad och här finns inte betonginhängnader så långt ögat når. Tummen upp!
 
Från favorit djurpark till favorit kaka! Jag tycker att det är något helt magiskt över kringlor. Gammaldags kringlor toppade med pärlsocker ljummna från ugnen. Å jösses, detta är kakhimlen! 
    
 
Gammaldags kringlor
 
ca 30st
 
150g mjukt smör
1,5dl socker
6dl mjöl
2tsk bakpulver
1dl grädde
1dl gräddfil
 
1ägg - uppvispat
pärlsocker
 
Rör ihop smör och socker. 
 
Rör ner gräddfilen, grädden och mjölet blandat med bikarbonaten. Blanda snabbt ihop till en deg.  
 
Rulla ut degen på ett mjölat bakbord och skär degen i ca 30st bitar. Rulla varje bit till en ca 20cm lång längd. Forma längderna till kringlor. 
 
Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 
 
Grädda kakorna mitt i ugnen på 200grader i ca10minuter. 
 
Nordens Ark - Signe - gammaldags kringlor - kringlor - småkakor
birgitmaria

Var ligger den djurparken? Söderut förstås...

Svar: Hihi, typ en timme ovanför Göteborg :-)
Emmelie

Marie

Så charmig bild och mysigt att besöka Nordens ark

Svar: Jättemysigt :-D
Emmelie