Fiskbiff & Motbevisade
Ny månad och nya möjligheter! Dags att damma av tisdagsfisken som legat på latsidan de senaste veckorna. Låt mig bjuda på fiskbiffar, potatismos och remouladsås. Vänta, vänta, vänta! Jag vet att det låter superjobbigt, tidskrävande och som en fullständig omöjlighet en tisdagskväll men låt mig motbevisa er. Fiskbiffar är faktiskt både snabbt och enkelt. En matberedare, mixa, stek och så var det klart! ...
... Ja, jag sa ju att det var enkelt...
Fiskbiffar
3-4port.
1paket sej (400g)
0,75dl vispgrädde
salt, peppar, citronpeppar och rejält med dill
panko
Mixa fisk, grädde, salt, citronpeppar och peppar till en smet. Tillsätt hackad dill.
Forma smeten till 6-8st biffar och vänd dom i pankoströbrödet.
Stek fiskbiffarna i smör 4-5minuter/sida eller tills dom är genomstekta.
Servera fiskbiffarna tillsammans med potatismor, gröna ärtor och remuladsås.
Remouladsås
1dl majonäs
1dl creme fraiche
4msk bostongruka
1msk hackad kapris
3msk hackad persilja
salt&peppar.
Rör ihop och låt dra en stund innan servering.
Jag som inte ens äter fisk tycker det där såg gott ut