Middagslyx & Ostpremiär

För ett par helger sedan var Josefin och Claes hemma hos oss. Som om inte det vore bra nog stod Josefin för kvällens middag. En krämig risotto gjort efter ett recept från ica.se. 

Den kvällen var det getostspremiär för mig. I olagad form behöver den där osten en del träning från mina smaklökar för att kunna räknas som god men i risotton kom den till sin rätt.
 
 
Krämig getostrisotto 

4 port. 

Rostade rödbetor 
600g färska rödbetor 
Olivolja, salt och peppar 

Sätt ugnen på 200grader. 

Skala och klyfta rödbetorna. Blanda med olja, salt och peppar.

Rosta betorna mitt i ugnen i 30-40minuter. 

Getostrisotto 
1liter vatten 
2st grönsaksbuljongtärningar
1st gul lök - finhackad 
1/2tsk torkad rosmarin 
4dl risottoris
2dl vitt vin
200g getost (chevré) 

Koka upp vatten och buljong.

Fräs lök och ris i lite olja eller smör. Tills löken är mjuk och riset lätt genomskinligt.

Häll i vinet och låt koka in i ca 3 minuter.

Ös med buljongen i omgångar. Låt buljongen koka in innan du tillsätter mer.  Det tar ca 25minuter för riset att bli al dente. 

Dra från plattan och rör ner den kantskurna getosten. Risotton skall vara krämig men tillsätt ev mer vatten. 

Till servering 
1dl rostade hackare nötter 
1påse ruccola
Balsamicosiap 

Servera risotton och de rostade rödbetorna direkt tillsammans med tillbehören. 
festligt - getost - risotto - rödbetor - vegetariskt
birgitmaria

Så gott det lät! Chevre är en favorit här :-)

Svar: Jag måste nog öva lite mer, hihi
Emmelie

Jessica Högberg

så tycker jag det är med mögelost, bara gott i mat;)

Svar: Hihi, och knappt det ;-)
Emmelie

CIssi

Så gott! Brukar göra en liknande risotto och är verkligen en storfavorit här hemma

Svar: Va kul :-D
Emmelie

Malin

Såg ju riktigt gott ut!

Svar: :-)
Emmelie