Rehab & Turgubbe

Precis som vanligt lyckas herren i huset pricka in en tjänsteresa när mini är en krasselpanna. Alltid lyckas han komma undan baciller, gråt och snortorkande. Signe i sin tur kommer få åka på Nicke Nyfiken rehab efter denna sjukomgång då det är det enda hon vill göra, titta tv och sitta mammas knä. Är man sjuk får man titta på TV är mantrat just nu för att stilla det dåliga samvetet när vi ännu en gång trycker igång ett avsnitt utav den där apan. 
 
Har ni följt mig ett tag vet ni att jag har hela dagen fullbokad med tankeverksamhet. När pappan i huset är borta hoppar mamman på bordet. A.K.A, köper något nytt spännande till huset som han aldrig gått med på. *Tänk, tänk, tänk*   
 
När Signe är sjuk slutar hon äta. Det är ofta så vi vet att hon mår dåligt. När hon som äter tre smörgåsar till mellanmål en vanlig dag petar i sig en sked yoghurt och en klyfta apelsin på en hel dag. Förra veckan när bacillerna fortfarande var långt borta från den lilla kroppen åt vi fiskgratäng. 3 portioner rättare sagt. Ja det här är 3 portioner gott!  
 
 
Kaviargratäng
 
3-4port. 
 
1paket sejfiléer eller annan vit fisk
1/2 purjolök - strimlad
2dl grädde
1/2dl kalles kaviar
1/2 fiskbuljongtärning
2dl riven ost
 
Halvtina fisken och skär blocket i bitar. Lägg i en smord ugnsform. Salta och peppra.
 
Fräs purjolöken i lite smör tills den mjuknat. Häll över grädde, kaviar och buljong. Låt koka ihop ett par minuter och slå sedan såsen över fisken.
 
Strö över riven ost.
 
Grädda gratängen mitt i ugnen på 175grader i ca 25minuter.
 
Servera fiskgratängen tillsammans med potatismos och gröna ärtor.
 
Fiskgratäng - fisk - gratäng - sej - vardagsmat
Veronica Wallgren

Åh vad gott!

Svar: :-D
Emmelie