25 dagar kvar & Teknikens gröt

Vi inviger alltid första advent med tomtegrötfrukost. Det är vår lilla mysiga jultradition här hemma i lilla huset. 2014 fick ni det klassiska "gröt på spis"-receptet och förra året var det "gröt i ugn" som gällde hela december lång. Detta året har vi ju Crock-poten Gunnar och det vore inte rättvist av mig att inte bjuda in honom till vårt adventsmys. Så i år var den han som stod för kokningen utav vår tomtegröt. 
  
 
Har ni någon gång kokat risgrynsgröt så vet ni att den är så rackarns uppmärksamhetskrävande. Det skall röras och röras och ändå bränner skiten fast i botten utav kastrullen och halva julen går sedan åt till att skrubba grötkastruller. Genom att låta Gunnar sköta tillagningen undviker vi hela den problematiken, på samma sätt som om vi skulle tillaga den i ugnen vilket är en metod jag sedan tidigare är väldigt förtjust i.
 
Hela högen här hemma höll med om att gröten får en bra konsistens och smakar precis som din klassiska risgrynsgröt. Jodå, Crock-poten Gunnar kommer får hjälpa oss med grötkoket fler gånger! 
 
Frågan är hur jag ska koka min gröt nästa år?! Hur lagar ni er tomtegröt?
 
 
Risgrynsgröt i Crock-Pot
 
8 port. - Crock-pot orginalrecept
 
4 dl grötris
7,5 dl vatten
9 dl mjölk
2 msk socker
1 kanelstång
1 tsk salt
1-2 dl grädde
 
Häll allt utom grädden i pottan och sätt på LOW i 3,5 - 4 timmar. Fyll på med mer mjölk om det behövs. 
 
Rör ner grädden i slutet och låt gröten bli varm. 
 
crock-pot - frukost - gröt - jul - risgrynsgröt
Marie

Gunnar den verkar toppen den =D

Svar: Han är verkligen en stjärna! :-D
Emmelie