Mörk vrå & Rester

Då jag avskyr bakterier i alla former och färger har jag en tre dagars regel här hemma när det kommer till att äta upp överbliven mat, det som vi brukar kalla rester. Med en matlåda till mig och en till herren i huset så blir det sällan någon mat stående mer än en dag. Men visst händer det att det blir ett par kokta potatisar och någon korvsnutt kvar i kylskåpet som ingen verkar vilja kännas sig vid. Slänga? Eller så blir det pytt i panna! Pytt i panna med ett perfekt stekt ägg är verkligen superdupergott. Och det bästa är att man kan slänga i lite allt möjligt som ligger och sjunger på sista versen där inne i kylskåpets mörkaste vrå. 
    
Vad gör ni med era rester? Slängs det mycket mat i ert hushåll?  
 
 
Pytt i panna
 
Tärnade rotfrukter - te.x potatis, morötter, palsternacka
Tärnade grönsaker - te.x. zucchini, gröna ärtor, lök 
Tärnat protein - te.x. bacon, bönor, korv 
 
Stek allt i en stor stekpanna på medelvärme tills varmt.
 
Obs! Tänk på att börja med det som tar längst tid (te.x rotfrukter) om du inte använder dig utav redan tillagade produkter. 
 
Servera pytt i pannan tillsammans med stekt ägg och gärna inlagda rödbetor. 
 
potatis - pytt i panna - rester - snabbt - vardagsmat
Mirre

Ja, det slängs nog lite för mycket här allt

Svar: Det är ju såå lätt hänt!
Emmelie