Blåa kritor & Blåa frön

Ni vet när en bebis skriker (alltid Sally), en har bajsat upp över öronen (alltid Konrad) och den tredje passar på att hitta på jäkelskap när mamman inte har fler ögon eller armar att flaxa med (alltid Signe, möjligtvis katterna). Denna gången var det en stycket blå krita och en stycket vit tapet, två saker som inte är som gjorda för varandra i en tvååringsvärld. Vart hon får alla kritor ifrån, som för övrigt verkar föröka sig värre än denna stora familjen, vet jag ännu inte. En skattkista fyllt utav kritor finns alltså någonstanns i lilla huset. Eftersom hon själv gömmer sig bakom en ballong när vi leker kurragömma kan man tycka att skatten vore relativt lätthittad men icke sa nicke...
 
När vi ändå är inne på blått och skatter kommer här en blå skatt, en blåbärschiapudding. Chiapudding som var väldigt på tapeten (hehe) för ett tag sedan (kanske fortfarande är?). Detta superfrö som enkelt blir en smarrig liten frukost eller mellis. Puddingen är perfekt att ha ståendes i kylen om man som mig har lite andra saker att pyssla med på dagarna. Häll ut den i en tallrik om du har en sekund extra över eller ät den för all del direkt ur burken ståendes vid kylskåpet. Båda alternativen är testade och funkar finfint. 
 
 
Blåbärschia

3-4port.

3/4dl chiafrön
6dl blåbärssoppa
 
Blanda ihop chiafrön och blåbärssoppan, rör om ordentligt och ställ sedan i kylen. Rör om efter 30 minuter, häll i glas/burkar och låt sedan puddingen stå över natten.
 
På morgonen är puddingen redo att serveras, som den är eller toppad med något gott. Förlagsvis kvarg, banan och kokoschips.
 
Blåbär - Chia - Chiapudding - blåbärschiapudding
Mirre - Sweetwords

Nej nej nej inte tapeten gahh man blir ju tookih

Svar: Jag veet. Blir gaaaaaalen!!
Emmelie

Cissi

Här finns det också en sån skatt! Ett mysterium! Känns som att ju fler pennor/kritor man beslagtar ju fler dyker upp... Maken är dessutom lärare och hans whiteboardpennor har precis samma magiska förmåga! ;) Ta bort spray och våtservetter brukar dock lösa det mesta...

Svar: Hujedamig! Withbordpennor vore ännu värre på möblerna!
Emmelie

birgitmaria

Ja, tänk att det kan vara så roligt att rita på de ställen man vet att man inte får rita på... Jag tror det är genetiskt inbyggt!

Svar: Haha, låter rimligt faktiskt!
Emmelie