Vecka 6

Mitt lilla öga kan se vad ni söker på här inne på Mildarabarber. Just nu är det utan tvekan vardagsmat som står högst upp på listan och alla vill starta det nya året med fina matsedlar inför den kommande veckan. Sitter ni och svettas då det enda ni kommer på denna veckan är fiskpinnar och köttfärssås...igen...så kommer här lite ny inspiration med god och snabb vardagsmat. 
 
 
Måndag: Morotsbakelse - Vi startar igång veckan med ett lite maglättare recept för att kompensera för alla de mellochips vi mumsade i oss under helgen. Jag kallar dessa för morotsbakelser och är små omeletter fyllda med bacon, fetaost och morötter. Hmm, kanske inte smalmat när man tänker efter men det är ju morötter i i alla fall...  
Tisdag: Torsk i senapssås - Fisk minst en gång i veckan är lagen som konstapel Mildarabarber har bestämt i detta lilla hus. Torsk som man dränker i senapssås gör den knappast sämre! Det blir veckans fisk.  
Onsdag: Avijarbiffar i krämig sås - Mitt i veckan laddar vi upp med pasta och köttfärsbiffar som simmar runt i en avijarsås. Avijarsås är egentligen bara ett tjusigare ord för paprikasås. Kolhydratsladdade orkar vi nu resten utav veckan också.
Torsdag: Falukorvsgratäng med äpple och senap - Veta man inte vad man ska hitta på en falukorvsringen i kylskåpet så är detta en toppenidé. Alla ingredienser i samma form och så in i ugnen medan man städar inför helgen som snart är kommen. 
Fredag: Linsburgare - Det är dags för fredagsmyyys! Och mysigt blir det med hamburgare. Denna veckan är det vegetariska sånna men det säger vi inte till herren i huset... Sssshhhh! 
 
matlista - matsedel - veckomeny
Mirre - Sweetwords

Skulle hugga in på dem allaihop

Svar: tumme upp!
Emmelie