Baktankar & Fejklasagne

Första hejet 2017! Hej hej! *vink*
 
Herren i huset trodde han hade tagit med stora familjen till storstan för att titta på en större bil men mamman aka. "the master mind" hade sluga baktankar som stavas I K E A. Mohaha! Nåväl testkört en Seat Alahambra fick han i alla fall gjort och klagade där efter inte avsevärt när tvillingarna premiärbesökte denna legendariska plats för den obligatoriska köttbullelunchen. 
 
Lasagne är en klass för sig och det är svårt att överträffa perfektion men den här kycklingversionen är ruskigt god. Skulle ni mot förmodan inte orka äta allt i en sittning är lasagne den perfekta frysmaten nu när vardagen åter dragit igång för många. 
 
 
Kycklinglasagne med bacon och fetaost
 
400-500g kycklinginnerfilé - i bitar
1paket bacon - i bitar
1 gul lök - finhackad
1 burk krossad tomater
2msk kycklingfond
2tsk torkad oregano
salt och peppar
 
Fräs kyckling, bacon och lök i lite smör. Tillsätt tomat, fond och oregano och låt puttra under lock i ca 15minuter. Smaksätt med salt och peppar. 
 
75g smör
3/4dl mjöl
8dl mjölk
salt, peppar och muskot
 
Smält smöret och rör ner mjölet. Låt fräsa någon minut för att få bort den råa mjölsmaken. Späd med mjölk och sjud i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och muskot. 
 
ca 12 plattor gröna lasagneplattor
200g fetaost
2dl riven ost
 
Varva kycklingsåsen, den vita såsen, fetaost och lasagneplattor. Börja och sluta med den vita såsen. Strö över den rivna osten på toppen. 
 
Grädda lasagnen mitt i ugnen på 200g i ca 40minuter. Täck ev. med folié om den får för mycket färg. 
 
Kyckling - Kycklinglasagne - gratäng - lasagne
Mirre

Lasange på kyckling, det lät gott måste jag testa

Svar: Ja gör det, mumsigt :-D
Emmelie