Ljuv stämma & Linneservetter

Mini är så gott som återställd och mamman har återfått sin ljuva stämma. Det är bara lilla Sally som hostar och Konrad som är snorig men han föddes å andra sidan snorig så det som vilken annan dag som helst för honom. 
 
Brukar ni äta något lite extra festligt på söndagar? Det är ett rackarns trevligt sätt att avsluta veckan på, en go middag och en dukning med servetter och inte bara en rulle dassapapper. Boeuf Bourguignon, ett jäklskap att säga och om möjligt ännu värre att stava är i alla fall en mustig köttgryta med rödvin, nötkött och syltlök. Inte ett dugg svårt eftersom att det är crock-poten som står för större delen utav arbetsinsattsen med du omsorgsfullt ställer fram finporslinet och linneservetterna som sedan den mindre delen utav familjen har stökat till lagom till middagen. 
 
 
Boeuf Bourguignon i crock-pot
 
700g nötbitar 
15st champinjoner i skivor
1 pakt bacon - strimlat 
2msk soya
1st köttbuljong 
1st lagerblad
2dl rödvin
1dl vatten
peppar
5msk syltlök
2-3msk maizena
 
Bryn kött, champinjoner och bacon i lite smör och lägg sedan i pottan. Tillsätt soya, buljong, lagerblad, rödvin, vatten och peppar. Sätt din crock-pot på low i 8timmar.
 
När det är 30minuter kvar tillsätter du syltlök och maizenan utrörd i lite vatten.
 
Servera din gryta tillsammans med pressad potatis eller en potatispuré och lite grönsaker.
 
Boeuf Bourguignon - Gryta - crock-pot - festligt - kött
Mirre - Sweetwords

Ja absolut tycker jag att man får njuta lite extra på söndagen också, till viss del i alla fall =D

Samt håller med dig vi tänker lika, hon har inte haft nappen varken igår eller idag på dagen, bara när hon går lägger sig sedan

Svar: Å duktiga tjejen! :-D
Emmelie

Mamma Malin

Det lät ju inte fel! Vi äter något extra på fredagar och lördagar, annars är det som vilken dag som helst :D

SV: Näe, inte jag heller först men eftersom Charlie ändå går på fsk och drar hem baciller och grejer så spelar det ingen roll plus att jag klarar inte av att sitta hemma hela vinterhalvåret :)

Svar: På fredag brukar det bli pizza här hemma och på lördagar typ tacos :-)
Emmelie