Krislägen & I varje hem

Marabous nyaste kompis i godishyllan "fudge & havssalt" vilken grej! Har ni testat? Mitt omdöme är baserat på det lilla hörn jag smög i mig under detta chokladförbud som råder under denna amningsperiod. Knappt sugen alls...Suck!
 
 
Medan jag drömmer vidare om choklad i alla olika färger, sorter och former passar jag på att njuta utav en liten kaka eller två till kvällsteet istället. Inte samma sak men det funkar i dessa krislägen. "En burk med skorpor borde alltid finnas i varje hem!" sa herren i huset innan har snabbt slukade hela burken med mandelskorpor jag omsorgsfullt tillverkat med mina bara händer.  
 
 
Mandelskorpor
 
3st ägg
2dl socker
1nypa salt
1 apelsin - rivet skal
3st bittermandlar - finrivna
1dl neutral olja, t.ex. rapsolja
6dl mjöl
1/2tsk bakpulver
200g skållad mandel
 
Rör ägg och socker krämigt. Rör ner resterande ingredienser och blanda snabbt ihop till en deg. 
 
Dela degen i 3 delar och rulla ut varje del till en lång längd och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.  
 
Grädda mitt i ugnen på 200grader i ca 30minuter. 
 
Låt svalna ca 15minuter och skär sedan längderna i snittar. Lägg tillbaka på plåten med snittytan upp. Torka skorporna på 100grader i ca 1timme. 
 
choklad - mandel - mandelskorpor - marabou - nyheter - skorpor - småkakor
Mirre - Sweetwords

Men ohh så gott, får de utslag om du äter choklad,?

Svar: Nää, magknip :-(
Emmelie

birgitmaria

En sån måste jag inhandla till kvällens mello.Får/kan du inte äta choklad när du ammar?

Svar: Såå god! Barnen får lite magknip av choklad men nu verkar de faktiskt klara av en liten mängd. Ingen är gladare än jag! :-P
Emmelie

Erica

Tack för ett verkligen bra recept

Svar: <3
Emmelie