Året runtsäsong & Mammapeng

"PROPUD, crunchy granola apple pie". Den är så rackarns god den där lilla burken att det är dagens mellis, morgondagens mellis och alla andra dagars mellis. Äppelpaj må kännas en smula "8 month ago" men äsch, i vårt lilla hus är äppelsäsongen en året runtsäsong. 
 
 
På matsmart.se lyckades jag i förra veckan fynda en hel drös med äppelmosburkar för 10kr styck. Som att vinna på lotto! Vi använder stora mängder äppelmos i denna stora familj. Till gröten, pannkakorna, grötpuddingen...
 
 
och till denna frukostgranolan som är sötad med just äppelmos och lönnsirap. Granola, skivade jordgubbar och iskall mjölk. Så gott i värmen...ee...som var... 
 
 
Äppelgranola

2,5dl havregryn
2dl dinkelflingor
1dl solroskärnor
1/2dl linfrön
1/2tsk kanel
1 rågad dl äppelmos
4msk lönnsirap
1dl torkad frukt
1dl nötter/kokos
 
Blanda ihop äppelmos och sirap. Häll blandningen över havregrynen, dinkelflingorna, solroskärnorna och linfröna. Krydda med kanelen. Blanda väl.
 
Häll granolan på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen på 175grader i ca 30minuter. Rör om då och då.
 
Låt granolan svalna och rör sedan i frukt och nötter. 
 
Mellanmål - frukost - granola - nyheter - propud - äppelgranola - äpple
Mirre

Ohh gott att göra egen, mums, samt ja Pro pud är riktigt bra mellis