Otursfågel & Att försöka

 Bild: Sebastian Karlsson
 
Sist jag lämnade er hade vi precis letat påskägg och mumsat i oss det sista utav påskens godis. Jag återhämtade mig från en vedervärdig mjölkstockning och började få hopp om framtiden efter ett dygn med 40 graders feber. Men som man säger, man ska inte ropa hej... för efter det har det gått utför för den stora familjen...
 
Mamman åkte på inte mindre än 3 rejäla mjölkstockningar inom loppet utav 1,5 vecka. Aldrig kul med med två spädbarn är det en riktigt riktigt dålig idé. 
 
 Bild; Sebastian Karlsson
 
Strax där efter drog stora fröken med sig en dagisbacill hem som sänkte både henne, tvillingarna och halva dagis för den delen. 
 
 Bild: Sebastian Karlsson
 
Och Konrad, våran otursfågel fick som vanligt mest bekymmer och har varit dålig till och från sedan påsk. Vårdcentralsbesöken har avlöst varandra och en ambulansfärd blev avslutet på hela denna förkylningshistoria då han hostade sig bokstavligen blå. Läkarna gav han diagnosen förkylning. Hans första riktiga mansförkylningen. Så liten, så dålig. 
 
 Bild: Sebastian Karlsson
 
Sally klarade sig undan bacillen med lite hosta och snuva. Kanske för att hon nu mera rör sig som en liten blixt (nåväl) genom huset? Hennes nyfunna hobby i att förflytta sig har dock bidragit till att hon börjat krångla ordentligen med sömnen vid läggning. Powernappar och vaknar sedan piggare än en björn ur ide. Sen bryter 2 timmars helvete löst med att försöka få en stycket pigg bebis att somna och framförallt inte väcka sin bror som sover en meter där ifrån, v a r j e kväll.   
 
Men mitt uppe i alla baciller och mörka ringar under ögonen har vi hunnit med att både beställa ett kök till nya stora huset, sälja vårt lilla hus och gjort både en och två utflykter för att lufta snoriga barn.
 
1 maj tog vi oss en picknick vid ett vattenfall en bit från vår lilla by. Korgen packades till bredden fylld utav smörgåsar, kex, frukt, kaffe och så ett försök till ett nyttigt fika, kvargbollar. Som det låter, bollar gjorda på kvarg. Ett ypperligt litet snacks att ta med sig på språng. Förvänta dig dock inga chokladbollar för då kommer du bli ruskigt besviken...  
 
 
Kvargbollar

1,5dl havregryn
1/2dl hackad choklad eller torkad frukt
1/2dl valfria nötter
1/2dl valfria frön tex. pumpkärnor eller solrosfrön
1dl kvarg i valfri smak
kokos att rulla bollarna i
 
Kör alla ingredienser i en mixer och blanda sedan grynblaningen med kvargen. Forma små bollar och rulla i kokos. Förvara bollarna kallt. 
 
Konrad - Mellanmål - Sally - Signe - kvarg - kvargbollar
Harriet Larsson

Hej .Hoppas alla är friska Bacelusker oj va de kan ställatill det Konrad så illa ute ingen dag till mig men jag ska väll också bli bra ,fick astma högt blodtryck ,kollat idag inte helt okej ,men det tar tid en virus infektion längtar att träffa Er .Hoppas värmen kommer till baka solen .Roligt att Ni har fått sålt ,beställt nytt kök .Kramar Harriet

Mirre

Så gött, men ojojoj vad ni haft det toppen, nu hoppas vi att maj är en frisk månad för er, och hostat sig blå då hade jag blivit helt sterren

Kram till er

birgitmaria

Men vilken otur! Hoppas ni mår bättre och att det snart blir sol och värme!