Spenderarbyxor & Familjedagar

Vilken ljuvlig tid på året vi har just nu! Jag syftar såklart på raden med klämmdagar som står runt hörnet, vilket innebär mindre slit för denna mamman som får ha pappan hemma. Inte en enda bajsblöja har mina delikata fingrar nuddat vid de senaste fyra dygnen. Minst två tummar upp!
 
 
När inte herren i huset bytt blöjor har hela familjen njutit av glass. Mycket glass blir det denna tiden på året. Bra för själen det där. Gårdsglassen från Viskadalen är smarrig och en kul liten utflykt då de små kan spana in kossor medan glassen hinner smälta i sommarvärmen. 
 
Foto; Sebastian Karlsson
 
Hela familjen stor har lyckats enas om ett nytt badrum till stora huset. Med "spänning" väntar vi på en offerten som lär sätta morgonkaffet i halsen. 17 juli drar renoveringen igång, vilket är i samma veva som vi får tillgång till huset.  
 
 
En familjeutflykt till Öströö fårfarm fick det bli denna långhelg. Fikan serveras i en picknickkorg och kan intas på en filt i helt ljuvlig miljö. Signes favorit farmor var med och innan dagen var slut hade mini bestämmt att hon minsann skulle bo hos farmor i fortsättningen. Så fick det bli, i alla fall för en natt. Två barn är rena rama semestern så här tackas det inte nej till avlastning, någonsin.  
 
Foto: Sebastian Karlsson
 
Nu ska jag ta och beställa en ny säng så mamman och pappan slipper campa ute på soffan i resten utav våra liv då de två minsta tagit över vårt sovrum. Ja, inte bestämmer vi i vårt eget hus längre om någon trodde det...
 
När helger består utav glass i stora lass får vardagarna bestå utav ett och annat bättre mellisval. Detta är min absoluta favorit just nu som är en bättre form utav kaka som är helt ljuvliga till eftermiddagsmellisen. Skulle ni mot förmodan inte äta upp alla inom några dagar funkar de fint att ha på lut i frysen. Perfekt att packa ner frysta i strandväskan och låta tina under badandet. 
 
 
Nyttigare morotskakor

8st

1,25dl finrivna morötter
1 ägg
1,5dl havregryn
0,5dl lönnsirap
0,5dl rapsolja
0,5dl kokos
1tsk kanel
1tsk bakpulver
1nypa salt
0,5dl grovt hackade valnötter
 
Lägg alla ingredienser förutom valnötterna i en mixer och mixa ihop till en slät smet.
 
Ställ smeten i kylen och låt den svälla i minst 30 minuter.
 
Rör ner valnötterna och klicka ut smeten till 8 stycken högar på ett bakplåtspapper.
 
Låt grädda mitt i ugnen på 175grader i ca 15minuter. 
 
Mellanmål - morot - nyttigare morotskakor - picknick
Harriet Larsson

Tack för fina bilder ,och go text roligt får prova morotskaka nyttig och god kramar Harriet .Roligt med träffen lekstunden igår .underbara barn ha det gott,

Mirre - Sweetwords

Så fina bilder på er, verkligen, borde du sätta in i ram, samt detta recept gillar jag