Åskmoln & Gårdagens fredagsmys

BF+7 och idag hittar vi en stycket riktigt uppgiven tjej. Nio månader av dagligt illamående och 23 veckor av smärta som aldrig verkar ta slut. Varje extra dag som går känns som tortyr just nu. 
 
Nåväl, ska vi dra upp stämmningen några hack? Det är ändå lördag och Sebastian är just nu iväg och hämtar vårat nya matsalsbord (jo men visst, matsal, fint ska det va') på Mio som vi har väntat på sedan i februari! Ska blir riktigt kul att få det på plats.
 
Självklart har jag även ett recept att bjuda på, nämligen gårdagens tacopaj. Javisst, här åt vi taco på en fredag utan att skämmas det minsta. Det är på tok för gott för det. Hur många olika tacopajer har man inte ätit under sina år? Mängder skulle jag svara. Detta är mitt absoluta favoritrecept på just klassikern tacopaj! 
 
Godaste tacopajen 

Bästa tacopajen 
 
5 bitar utan problem

Pajdeg
125g flytande smör
3dl vetemjöl (eller 2dl vetemjöl och 1dl av någon gröve mjölsort)
1-2msk kallt vatten
 
Blanda ihop alla ing. till din pajdeg och tryck ut i en form med löstagbara kanter. Förgrädda pajskalet på 225grader i 10-15 minuter.
 
Fyllning
500g köttfärs
1 påse tacokrydda
 
Bryn köttfärsen och tillsätt tacokryddan samt en skvätt vatten. Mängden vatten hittar du på baksidan av kryddpåsen. Låt puttra tills all vätska kokat bort. I med köttfärsen i ditt förgräddade pajskal. 
 
2st tomater
1st stor rödlök
valfri mängd "taco jalapeno" (finns i tacohyllan bland alla andra tillbehör.)
 
Skiva tomat & rödlök i ringar och lägg över tacoköttfärsen. Strö över hackad jalapeno. (vill du inte ha din paj så het så kan du hoppa över detta steget)
 
2msk majonäs
0,5-1 burk creme fraiche (mer creme fraiche = mildare paj!)
1 burk creme fraiche med smak av paprika & chili
Salt och peppar 
Riven ost
 
Blanda ihop majonäs och creme fraiche till en kräm. Smaka av med salt och peppar. 
 
Creme fraichen med smak av paprika och chili har lite härlig hetta i sig. Bestäm själv hur het du vill ha din paj genom att tillsätta mer eller mindre av den vanliga creme fraichen! 
 
Bred ut creme fraiche röran över din paj och toppa hela härligheten med riven ost.
 
In i ugnen 225grader ca 25 minuter
 
Servera med en stor sallad & guacamole. Pst! Majs är ett måste i salladen :-)
 
Köttfärs - Matpaj - Taco