1a advent & Nedräkning till julafton

Årets stake
 
Glad första advent till er alla!
 
I morse hoppade vi upp ur sängen och gjorde precis samma sak som resten av den svenska befolkningen denna söndag, tände 1a ljuset i adventsljusstaken! Så med brasan sprakande i bakgrunden (på tvn men räknas helt klart ändå) och 1a ljuset tänt så avnjöt vi en frukost bestående utav stor tallrik tomtegröt med kanel och saftsoppa. Aaa, underbara julmys!  
 
 
Huset har fått på sig sin julkostym med stakar, stjärnor och tomtar från golv till tak. I år slog jag till och med på stora trumman och bar in en liten hyacint som får mig att nysa värre än under hela pollensäsongen. Men lite får man stå ut med för konsten och Signes första jul.   
 
 
Efter frukost fick Signe och Sebastian öppna sin första lucka i julkalendern då Sebastian får sina paket på advent. Signe hon fuskade med lucka nummer ett och blev som synes mest glad för paketsnöret och inte så mycket för den söta lila bodyn med stjärnor som gömde sig inuti.... Dagens ungdomar.
 
 
 
1a advent har nu kommit till sitt slut och imorgon börjar nedräkningen till julafton på riktigt och så även här på bloggen. Från och med imorgon och hela vägen fram till julafton så räknar vi tillsammans ner med ett nytt julrecept eller julpyssel varje dag! Kul va!? 
 
Så håll i tomteluvan så kör vi! Nedräkningen kan börja...
1a advent - jul