Snormonster till Halloween

Buuuuuuuuu!!
 
Vänta, vänta, vänta!! Innan ni blir allt för rädda av detta halloween inlägg vill jag tacka för alla grattishälsningar jag fick under gårdagen!! Söta ni, det värmer en gammal tants hjärta ska ni veta. <3 
 
Snormonster

Låt oss återgå till halloween, monster och annat läskigt! Ni trodde väl inte att jag skulle låta er stå utan någon halloweengodsak imorgon va?! 
 
Min inspiration för dessa små monster är som det mesta i livet min älskade dotter. Naaaaw. Nä, det är inte fullt så gulligt som det låter för hon är en 7 kilos snorhög just nu och det var också någonstanns bland allt snor jag kom på att snormonster helt klart är passande för halloween!
 
Så, gröna små snormonster med gula ögon fick det blir! Läskiga som tusan...eller...supersöta...det är frågan...
 
Buuuuu!
 
Snormonster

7st
 

100g vit choklad
grön karamellfärg
30g puffat ris eller rice crispys
1 msk kokos
1 msk hackad torkad annanas 
 
Ögon
14st mini nonstop
lite mörk choklad
florsocker
några droppar vatten
 
Vi börjar med att göra monstrets kropp genom att smälta den vita chokladen i 30 sek. intervaller i micron. Rör mellan varje omgång! När din choklad är halvsmält börjar du tillsätta karamellfärg. MAX två droppar i taget, rör INTE utan ställ in skålen i micron och kör 10sek, ta ut och rör först då i karamellfärgen. Upprepa detta till du får en ljusgrön färg. Tillsätter du din karamellfärg rakt i den smälta chokladen kommer den troligtvis att stelna och bli obrukbar! 
 
I din gröna choklad rör du nu i puffat ris, kokos och den torkade annanasen. Klicka ut små toppade monster på ett bakplåtspapper och låt stå i kylen minst 30 minuter. 
 
Medan monstrerna står och skrämmer osten i kylskåpet så gör vi klart ögonen. 
 
Smält den mörka chokladen och droppa en liten chokladprick i mitten på varje non-stop med hjälp utav en tandpetare. Ställ ögonen i kylen och låt chokladen stelna.
 
Efter ca 30 minuter är det dags att sätta ihop snormonstrerna. Blanda ett lim till ögonen genom att hälla florsocker och några droppar vatten i en skål. Rör ihop till en tjock kristyr och lägg i en spritspåse. 
 
Spritsa kristyren på baksidan utav ögonen och fäst dom sedan försiktigt på kroppen. 
 
In i kylen och låt kristyren stelna.
 
Klara att ätas/skrämma dina fikagäster med!