Karlar & Handling

 
Att skicka Sebastian till affären för att handla mat är ett återkommande misstag här hemma. Trotts välbeskrivande inköpslistor med max 5st varor så blir alltid något bortglömt på vägen eller helt enkelt tokigt som är historien bakom denna sötsyrliga kakans uppkomst. Jag skickade alltså iväg mannen i huset för att köpa couscous till middag och hem kommer han med världen största påse kokos...
 
...så nära men ändå så långt ifrån...
 
 
Citronkaka

100g smör - smält
3dl kokosflingor
1st citron - skal och saft
3st ägg
2,5dl socker
1dl kesella 
3,5dl mjöl
1,5tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
 
Glasyr
1dl florsocker
2tsk vatten
kokosflingor
 
Blanda kokosen med citronskalet och citronsaften.
 
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. 
 
Tillsätt försiktigt kesellan, smält smör och kokosblandningen.
 
Sikta ner de torra ing. och rör ihop till en jämn smet. 
 
Smöra och bröa en sockerkaksform med kokosflingor och häll sedan i smeten. 
 
Grädda på 175grader i 35-40minuter. 
 
Blanda ihop ing. till glasyren och ringla över den kalla kakan. Strö över kokosflingor.  
Citron - Kokos - mjuk kaka