Sista timmarna & Barndom

Nu är det inte många timmar kvar på den sista dagen utav Vabruari. High five alla föräldrar, vi klarade det!
 
På tal om barn så satt jag och mindes tillbaka på lågstadies matbespisning. Jag hade turen och gå i en skola med väldigt bra skolmat men vissa rätter gör mer avtryck än andra. Det serverades ofta "kokt höna, ris och currysås". Det där med ris och curryssås älskar jag än idag! Att vispa ihop en currysås tar inte många minuter och är förvånandsvärt enkelt. Hönan fick göra plats för kycklingklubbor men annars är det precis som barndomens skolmiddagar... på ett bra sätt. 
 
Vilken är er skolmatsfavorit?
 
 
Currysås
 
3msk smör
1tsk curry
3msk mjöl
4,5dl mjölk
1st hönsbuljong
2tsk svartvinbärsgelé
salt&peppar
 
Smält smöret och fräs curryn någon minut. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en slät redning. 
 
Vispa i mjölken. Tillsätt hönsbuljongen och gelén. Låt såsen puttra några minuter.
 
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera currysåsen tillsammans med kyckling och kokt ris.
 
Kyckling - curry - currysås - sås