Kli & Matglädje

Nu vill jag flytta. Nu nu nu! Detta stök ger mig snart kli och utslag. Flyttkartonger, stök och bök. Tyvärr brinner inte motivationsådran till att städa sitt starkaste när man har en flytt på schemat inom det närmaste. Tvär död skulle man faktisk kunna säga att den är.  
 
 
Jag får ofta frågan om hur jag får mina barn att äta så bra. Jag blir alltid lite ställd över frågan och vet inte riktigt vad jag ska svara. Mest tror jag att det är matglada gener samt en avslappanad och glad inställning till mat. Äter gör vi tillsammans hela stora familjen. Man behöver inte äta upp men man måste smaka på det som bjuds. Jag lagar inte någon annan mat till barnen utan vi äter alla samma mat. Självklart måste jag anpassa maten lite mer nu när det är två stycken småttingar som också ska mumsa, framförallt är det konsistens och saltinnehåll som behöver justeras en smula. 
 
Twinsen äter prick allt. Allt och massor! Jag har ännu inte ställt något framför dom som dom inte gladerligen tryckt in i munnen. Igår åt vi en familjefavorit som passar såväl oss med tänder och dom utan, makaronipudding. Har ni små under ett år som skall äta tar ni bort saltet men eftersom det blir mycket godare med salt är det så receptet är skrivit. När man under en tid lagat mat utan salt förstår man snart att saltet är kökets viktigaste ingrediens...testa och se!
 
 
Makaronipudding

4-5port
 
4dl okokta idealmakaroner
1 gul lök, finhackad
1-2paket bacon, strimlad
2dl riven ost
 
3ägg
3dl grädde
2dl mjölk
salt & peppar
 
Koka makaronerna i saltat vatten enligt förpackningens instruktioner. Låt rinna av. 
 
Stek lök och bacon tills det får fin färg. Blanda med makaronerna och häll i smord ugnsform. 
 
Blanda ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor till en jämn smet. Häll över makaronerna och toppa med den rivna osten. 
 
Täck formen med folie och ställ in i ugnen på 200 grader i 30 minter. Ta bort folien och ställ in i ugnen i ytterligare 10-15minuter. 
 
Servera med ketchup eller lingonsylt
 
bacon - barnmat - gratäng - makaronipudding - pasta - vardagsmat - äggstanning