Vinterstövlar & Orange

Foto: Sebastian Karlsson 
 
Då var hon firad! Hon, galenpannan med vinterstövlar i juni på bilden ovan. Hela tjocka släkten kom på Dora Kalas, åt korv med bröd och tårta. Allt efter önskemål från födelsedagsbarnet. Hennes farbror var tvungen att kila innan tårtan vilket var mycket upprörande för en tårtälskande Signe. -"Man mååååste äta tåtaaa!". You heard her, eat more cake! Amen!
  
 
När vi inte äter tårta här hemma har vi snöat in på sötpotatis. Och med vi menar jag tvillingarna, vilket i sin tur innebär att det alltid ligger orange potatis och skräpar i kylen. Det går göra massor utav smaskigt med denna lilla knöl. Ett tips är sötpotatismos! Potatismos är gott, och med sötpotatis blir det snäppet bättre. Servera det till allt, fågel, fisk eller mitt i mellan. Allt funkar finfint. 
 
 
Sötpotatismos

8st potatisar
2st medelstora sötpotatisar
25g smör
ca 2dl varm mjölk 
salt & peppar
 
Skala och koka potatisarna mjuka. Mosa potatisarna tillsammans med smör och varm mjölk till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
 
Signe - sötpotatis - sötpotatismos - tillbehör
Mirre

Sådan Dora ballong fick vår tös med för ett tag sedan, hehe hon gillar de stövlarna då

Svar: Vilken succé den där ballongen var!
Emmelie

birgitmaria

Vilket party! Och man ska ha de skor man vill och självklart måste man äta tårta *skratt* Jag gillar oxå sötpotatis - det får det kanske bli till middagen.