Fyrklöver & Masklek

Signe är ute och letar fyrklöver för att fylla på sin tur, som hon berättade det för mig. Och är det någon unge som behöver fylla på sitt turkonto så är det hon. Igår kväll lekte hon mask (no comment) med armarna instoppade i byxorna samtidigt som brorsan drar bort filten hon står på. Masken trillade ansikte först rakt ner i marken och slog ansiktet blått. Axlen åkte på en sträckning och vi får bara vara tacksamma att hon redan tappat båda framtänderna för annars hade de varit ett minne blott. 
  
 
Det är sällan man ser mig leka mask. Faktiskt nästan mer sällan än tillfällerna man ser mig med en kaffekopp. Eftersom jag inte kan dricka kaffe till vardags är det riktig fest när jag får ta mig en kaffedrink. Den nya smaken Hazelnut Macchiato från Starbucks var dock ett slöseri att utnyttja min sällsynta kaffedrink på. Jag lät mig luras av det vackra yttre..    
 
 
Jag är inte Signe och hade turen på min sida. Den mjäiga kaffedrinken sköljdes ner med en äppelmuffins med havresmul. Dessa mina vänner är inte lurifaxer utan är lika goda som de ser ut!  
 
 
Äppelmuffins med havresmul
 
12 stycken
 
100g smält smör
2ägg
1,5dl socker
1tsk vaniljsocker
4dl mjöl
1nypa salt
2tsk bakpulver
1dl mjölk
 
Vispa ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Blanda till en slät smet.
 
Fördela smeten i muffinsformar. Denna satts gör 12 stycken normalstora muffins. 
 
2 äpplen - skalade och skuren i mindre bitar
2msk smör
2msk socker
2tsk kanel
 
Stek äppelbitarna i smöret tillsammans med socker och kanel tills de mjuknat något. 
 
Lägg äppelbitarna över smeten i muffinsformarna. 
 
75g smör
2dl havregryn
3msk kokos
1dl mjöl
1dl socker
 
Hacka snabbt ihop till en smulig massa, antingen i en matberedare eller med fingrarna. 
 
Toppa muffinsen med havresmulet. 
 
Grädda mitt i ugnen på 200grader i ca 20minuter. 
 
muffins - nyheter - äppelmuffins - äpple