Stinkigt & Ett par liter

Konrad - "Sally! Kom och lukta på mina strumpor. Jag loooovar dom luktar inte alls stinkigt..."
 
Man brukar väl inte kalla det att barn i 4års ålder ljuger utan att de har livlig fantasi men det här uttalande från tidigare idag var ett ljug av rang. På samma sätt som jag skulle ljuga om jag sa att alla här hemma blir överlyckliga när det är tisdag och det är dags för fisk. Jag tycker det faktum att det är tisdag är värre än fisken men resterande familj skulle säga tvärt om och att fisken är värst. Jag har sedan länge kommit på att ju mindre fisk det smakar ju godare tycker alla det är. Och lättaste sättat att gömma en fisk är i ett par liter sås och under ett rejält lock ost. Då blir tisdagarna värre för hela bunten!   
 
 
Fiskgratäng med dillsås 
 
ca 3port. 
 
1st fiskblock - halvtinat
4dl grädde
2msk hummerfond
ca 1/2dl dill - finhackad
salt & citronpeppar 
ca 1dl riven ost 
 
Skär det halvtinade torskblocket i bitar och lägg i en ugnsfastform. 
 
Blanda ihop grädde, fond och dill i en liten kastrull och ge ett uppkok. Smaka av med salt och citronpeppar. Häll över fisken.  
 
Toppa med riven ost. 
 
In i ugnen på 225grader i ca 20minuter eller tills fisken är klar. 
 
Servera tillsammans med gröna ärtor och pressad potatis. 
 
Följ mig gärna på instagram @mildarabarber
 
Fiskgratäng - Konrad - fisk - vardagsmat