Vattenhets & Ugnsanvändning

Igår tog jag och min vän med oss hela vår barnaskara till Borås djurpark för en heldag på savannen. Det bästa är att hon inte bara är min vän utan även mamma till Signes bästis. Tänk att man kan ha sånn tur! 
 
 
Sally jublade i bilen och var så taggad på att se dinosaurier, humlor och dammråttor. Så ja, jag hade ju bara kunnat visa henne under soffan i vardagsrummet och den halvdöda rosenbusken i trädgården och sparat en rejäl hacka. Men å andra sidan har vi dåligt med dinosaurier hemma i trädgården...  
 
 
Flamingos, elefanter, apor och ja, vi såg till och med järven. Men vad har dessa underbara djur att sätta emot en dinopark med låtsasdinosaurier. INGENTING om ni frågar mina barn. Ingenting! 
 
 
Lika ovanligt som att se järven är det att få till en bild på alla mina tre barn för det brukar gå till som ovan. Signe ställer sig i mitten rakt upp och ner. Sally drar direkt en fotomodellspose och Konrad, det är alltid oklart vad han pysslar med...  
 
 
En desto vanligare syn igår var mammor som tjatade i sina barn vatten. Överallt hörde man "drick lite mer vatten" och jag var inte en sämre mamma än att hänga med i den trenden. För vi lyckades pricka in en riktig sommarhet dag och svannen kokade och lejonhonorna solade på stenklippan. 
 
 
Jag packade ner ett gäng nya vattensmaker i kylbagen. För är det något jag älskar så är det mineralvatten. 
 
LOKA, Solig citrus - är en lokasort jag inte tidigare sprungit på. Jag som är glad i allt med citrussmak blev inte besviken. Detta kommer blir en sommarfavorit! 
 
Bonaqua, Mango/Acai - Lite mindre kolsyra och en tydligare smak än ditt vanliga mineralvatten. Galet god! Så god att Konrad, som avskyr kolsyra och minneralvatten, klämde halva flaskan själv. Utan att jag mammatjatade, en klunk till... 
 
Idag har solen gått på semester och att använda ugnen känns äntligen som en bra idé. Varför inte stoppa in en form långbakade sambalkotletter. En återkommande favorit hos oss som sköter sig själv i ugnen. Och vill ni inte använda kotletter går det lika bra med selleri kyckling.  
 
 
Långbakade sambalkotletter eller kyckling
 
ca 5port.   
 
5 fläskkotletter eller 1kg fryst kycklingfilé
5dl grädde
3dl creme fraiche 
1/2dl japansk soja
1 tsk soja colör
2tsk sambal oelek
nymalen svartpeppar
 
Lägg fläskkotletterna i en form. 
 
Blanda ihop övriga ingredienser till en sås och häll över kotletterna. 
 
Grädda mitt i ugnen på 175grader i 90minuter. Vänd köttet efter halva tiden. 
 
Servera kotletterna/kycklingen tillsammans med ris, sallad och vitlöksbröd. 
 
borås djurpark - fläskkotlett - kött - långbakade sambalkotletter - mineralvatten - nyheter