Påsken & Mjölkproblem

Hoppas ni haft en helt underbar påskledighet! 
 
Här i stora familjen startade vi långfredagen med en påsktipsprommenad på en 4h gård med djur och en och annan påskkärring som flög förbi. Ingen vinst för den här familjen men nöjda barn är en vinst i sig. 
 
 
På påskafton hittade påskharen hit och gömde ägg till stora och små. Signe var väldigt imponerad, mest över att hon fick äta choklad till frukost. Tvillingarna var tämligen obrydda över fenomenet... 
 
 
När vi mumsat godis hela dagen lång bar det av på påskknytis på kvällen. Lax, ägg, janson och allt det där andra som hör påsken till.
 
 
Och så avslutade vi hela påskhelgen med en mjölkstockning från helvetet som golvade mig (och gör ännu) helt totalt. Feber, värk, frossa. 
 
 
Men innan hela mjölkproblematiken drog igång hann vi såklart baka lite jag och minimi. Marispanägg doppade i mörk choklad. Som ni ser har mini kommit på det ultimata sättet att låta saker rinna av efter ett chokladdopp, på handen! Man får inte vara dum...
 
 
Vem som gjort vilka kan ni väl aldrig lisat ut?
 
 
Påskgodisägg

rosa marispan med smak av jordgubb
mörk choklad - smält
strössel
 
Form marsipanen till små ägg och doppa botten i smält mörk choklad. Rulla chokladen i strössel och låt äggen stelna på ett bakplåtspapper i kylen. 
 
Påsk - godis - marsipan - marsipanägg - ägg