Gnäll och Mannagrynspudding

Lagom till 8 veckors dagen kom tillväxtperiod nummer två för Signe. Hon gnäller, har svårt att sova och att vara ensam en endaste sekund är inte att tänka på. Tur att Sebastian har en vecka kvar på semestern så vi kan turas om och vagga och bära.
 
Dåligt med sömn kräver extra energi (läs socker, utöver kaffe då). Utan mellanmål överlever jag inte. Mannagrynspudding är perfekt att göra och ha stående i kylen. Bara att värma i micron när suget kickar in. Så blir det lite bättre mellis än ett par / fem kakor.  
 
 Tillsammans med blåbärssylt och vaniljkesella

Vill man ha sin pudding lite lyxigare så servera den med vaniljkesella och fruktsallad eller sylt. Gott och mättande så klarar man ytterligare några timmars gnäll och bärande. 
 
 Jordgubbssylt och mannagrynspudding till mellis
 
Mannagrynspudding

1 liten avlång form

5dl mjölk
1dl mannagryn
1krm salt
2msk socker
2ägg
 
Koka mjölk och mannagryn till en tjock gröt. Vispa hela tiden annars bränner gröten lätt i botten av kastrullen och det är bland det tråkigaste som finns att rengöra brända kastruller! När gröten tjocknat tar du av kastrullen från värmen och rör i salt, socker och ägg. Häll upp gröten i en smord ugnsform. 
 
Grädda i 200grader ca 25 minuter. 
 
Servera med sylt och ev. en klick grädde eller kesella
 
ɑ n n i k ɑ

Mumsigt :)

Svar: Ja, det var riktigt gott och mättande :-)
Emmelie