Morsdag & Smörgåstårta

Dagen med stort D, som vi har väntat på i nio månader kom och gick. En dag senare sitter jag här och dricker kaffe, fortfarande gravid. Ja, 100,4% gravid för att vara exakt. ...Fortsättning följer & vi väntar med spänning...
 
Har ni hunnit skämma bort er mamma på morsdag ännu? Jag hade turen att kunna överraska min mamma med en blomma & en kopp kaffe i morse. Det var flera år sedan jag fick uppvakta min mamma på morsdag då hon inte bor i närheten så det var extra kul att få chansen nu när dom var på besök under helgen. 
 
Vill ni bjuda mamma på något gott ikväll så är smörgåstårta alltid festligt och uppskattat. Denna varianten gjorde jag för att fjäska lite extra för min sambo för någon vecka sedan då smörgåstårta i alla former är hans favorit. Jag tror även mamma skulle uppskattat denna gobit som innehåller massa räkor och pepparrot.
 
Med smak av pepparrot
 
Då den variant endast innehåller en fyllning istället för tre som en traditionell smörgåstårta brukar göra går den snabbare att slänga ihop och man kommer undan diskberget som gärna uppstår.  
 
Massa topping är det bästa
 
Enkel smörgåstårta med smak av pepparrot
 
4-5 bitar
 
12 bitar formfranska
1 burk räkor
3st hårdkokta ägg
1 dl majonäs
1 burk creme fraiche
0,5 tub pepparrotsvisp på tub
hackad dill, salt och peppar
 
Börja med att kantskära formfranskan och hacka äggen. Blanda ihop ägghacket och räkorna med majonäs, creme fraiche, pepparrotsvisp och dill. Smaka av med salt och peppar.
 
Lägg 4 bitar formfranska bredvid varandra på ett upplägningsfat så att de bildar en fyrkant. Kleta på hälften av din räk- och äggfyllning över bröden och lägg på ett lager bröd. Upprepa proceduren och ställ tårtan åt sidan.   
 
1 burk creme fraiche
1dl majonäs
salt och peppar
 
Blanda ihop creme fraiche och majonäs. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över och runt om din tårta.
 
Ställ tårtan kallt några timmar eller över natten så den hinner gojsa till sig och bli saftig.
 
Innan servering är det dags för det roligaste! Nämligen att dekorera och här är det bara att låta fantasin flöda. Jag använde räkor, skinka, hårdkokt ägg, vindruvor, physalis och citron. 
 
 
 
Pst! Ni glömmer väl inte att gå till vallokalerna och rösta idag?? Din röst räknas!
 
Veronica

Åh vad gott :)

Svar: Ja, den var väldigt god. Nästan ännu godare till frukost dagen efter :-)
Emmelie