Rabarberpaj i miniformat

Första receptet ut på bloggen måste självklart bli en rabarberpaj!
 
Små söta rabarberpajer.
 
Smulpaj är inga konstigheter utan hör sommaren till men dessa små skönheter är speciella på helt andra sätt. Detta är nämligen de första rabarberstjälkarna plockade från vår alldeles egna trädgård(!) då detta är första sommaren i vårat hus. Dessa små pajer är även det första som bakats i vårat nya kök som har total renoverats de senaste 2 månaderna.   
 
Rabarberplantorna för ett par veckor sedan. Sen dess har de vuxit sig enorma :-)
 
Paj i alla former är min sambos absoluta favorit. Själv tycker jag paj är okej, inte mer. Men dessa var goda och av min sambo att döma jätte jättegoda. 
 
Här kommer mitt favorit recept på smulpaj. Min hemlighet är flytande smör till smuldegen. 
 
 
Raberberpaj med smultäcke
 
Till 3-4 små formar

125g flytande smör
0.75dl råsocker
0.75dl kokosflingor
1,5dl mjöl
0,75g havregryn
0,5dl hackade nötter av valfri sort, (Jag använde valnötter)
 
1-2 stora rabarberstjälkar
1-2tsk potatismjöl
Socker efter smak
ca 0,5tsk mald ingefära
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Börja med fyllningen till pajen. 
Skär rabarberstjälkarna i små bitar. Blanda rabarber med potatismjöl, mald ingefära samt socker efter behov. Lägg rabarberna i små ugnsformar eller för all del en vanlig form om man hellre vill det.
 
Nu till smuldegen. 
Blanda alla ingredienser i en skål. Det flytande smöret gör att det inte blir smuligt utan mer som en deg. 
 
Klicka ut smuldegen över rabarberna. In i ugnen ca 25 min eller tills pajerna är gyllende.
 
Servera ljummna med vaniljsås. 
 
 
Rabarber - paj - rabarberpaj
Linda Arnesson

Vilken underbar blogg! Älskar att baka. Är den ny? Har du kollat in tidningen hembakat? Superbra!

Svar: Jag älskar också att baka Linda, bästa som finns! :-) Jajamän, Hembakat är nog min favvo tidning tror jag. Köper alla nummer.
Emmelie

Anonym

Du får ta å prenumerera på den. Då får man massa extra erbjudanden å sånt;)

Linda Arnesson

Opps glömde skriva att de va jag som skrev;)