Signes julfavorit & Grötrester
Fick ni massa rester över från morgonens tomtegrötsätande? Ingen panik, sitt ner i stugorna, här kommer ett tipptopp recept på ris á la malta som görs på kall tomtegröt och kvarg. Frisk och lätt i magen... ja för att vara ris á la malta då.
Signe som spottade ut den nykokta tomtegröten i min hand igen åt upp både min och sin farmors ris á la malta portion. Så alltså 10 utav 10 rabarber av mini mildarabarbern här hemma. Jag är villig att hålla med!

Frisk ris á la malta
6 port.
500g kall risgrynsgröt
1dl kvarg (10%)
1tsk vaniljsocker
2msk honung
Rör ihop alla ingredienserna och häll grötblandningen i fina glas.
Toppa ris á la maltan med rostade nötter (hasselnöt, kokos, mandel & valnötter) och filéad apelsin.
Låter jättegott, den varianten måste jag prova:)