Jordgubbshimlen & Sommartoner
Något direkt sommarväder är det knappast här på västkusten men sommarens alla bär verkar inte gråta över den uteblivna sommarvärmen utan växer glatt ändå. Lilla familjen trottsade den kalla blåsten och regndropparna som hängde i luften, tog sitt pick och pack och åkte på jordgubbssjälvplock.
Orutinerat fick den minsta jordubbsplockaren på sig en vit kofta som efter några minuter matchade de rosa regnbyxorna till perfektion. Jordgubbssaft långt upp till öronen och vi betalningen funderade vi på om vi tillsammans med vår jordgubbshink även borde väga in henne.
Med ungefär den nöjdaste lilla damen i staden åkte vi och X antal kilo jordgubbar hemmåt igen. Väl hemma kokades det kräm på jordgubbar, rabarber och körsbär till lunch.
En riktig sommarkräm som åts i ett ljummet uterum till tonerna av sommarregn.
Sommarkräm
ca 4 port.
500g rabarber - skivade
500g jordgubbar - snoppade & delade på mitten
1näve körsbär - urkärnade
1-2dl socker
2-3 msk potatismjöl (utrört i lite vatten = redning)
Lägg rabarber, jordgubbar och körsbär i en kastrull och häll på vatten så att frukten precis täcks.
Koka krämen tills rabarbern är mjuk och smaka sedan av med socker.
Tag av kastrullen från värmen och rör ner redningen under omrörning.
Ställ tillbaka kastrullen på värmen igen, rör och invänta EN bubbla.
Krämen är god både varm och kall. Självklart serveras den med iskall mjölk.
Åh så gott och somrigt :)