Måndagar innebär 10 timmar framför datorn på kontoret för min del. Veckan rivstartas och sedan rullar det på. Jag tycker att all mat som sköter sig själv i ugnen är bra mat en vardagskväll. Ugnspannaka i all ära men med potatis i smeten blir den där pannkakan genast en smula mer spännande, matigare och riktigt riktigt god!
Potatispannkaka med bacon
4-5 port.
1paket bacon - klippt i mindre bitar
6st skalade potatisar - grovt rivna
1,5dl dinkelmjöl
1,5dl vetemjöl
1nypa salt
7dl mjölk
5st ägg
Lägg den klippta baconen i en smord långpanna och ställ in den i ugnen medan den värms upp till 225grader.
Blanda ihop ägg, mjölk, salt och de båda mjölsorterna till en jämn pannkakassmet. Rör sist i den rivna potatisen.
När baconen blivit lite krispiga tar du ut långpannan ur ugnen och häller över smeten.
In i ugnen på 225grader i ca 25minuter eller tills pannkakan stannat.
Servera potatispannkakan tillsammans med lingonsylt och rårivna morötter.
Mumsigt :)