Raklång & Helgkyckling

Uuuuhhhhooo *av med tighta jeans och på med mysbyxor*, veckans härligaste kväll är äntligen kommen! För visst är det något alldeles extra med fredagskvällar?! Man äter något mumsigt till kvällsmat tillsammans med hela familjen, skjutsar barnet i säng, plockar fram godisskålen som är fylld till bredden och spendera resten utav kvällen raklång i soffan framför höstens TV tradition nummer ett, Idol. Jag älskar at!
 
En rätt som är lika god, fredag som lördag eller söndag är pulled chicken. Minimalt med ingredienser men ändå massor utav god smak. Ett par timmar i ugnen medans ni krattar löv i trädgården och vips så var kvällens middag klar. Och om jag som inte vanligtvis äter kyckling säger att det smakar mums, då är det helt klart ett recept att testa!
 
 
Pulled Chicken
 
5-6port. 
 
6st kycklingfiléer
1flaska BBQ-sås
1st gul lök - i bitar
paprikapulver
salt & peppar
 
Bryn kycklinfiléerna runt om och lägg i en ugnsfastform med lock. 
 
Strö över paprikapulver, salt och peppar. 
 
Toppa filéerna med löken och BBQ-såsen. 
 
På med locket och in i ugnen på 150grader i 2,5-3timmar. 
 
Dra isär köttet med två stycken gafflar och blanda med såsen. 
 
Servera kycklingen i tortillabröd/pitabröd med färska grönsaker, salsa och coleslaw/creme fraiche. 
 
Marlene S.R

åh vad gott!

Svar: <3
Emmelie