Söndagsmat på en tisdag!
Lasagne är riktig helgmat för mig då den kräver lite kärlek och omtanke för att bli sådär god som bara en lasagne kan bli. Allra helst tycker jag att den skall serveras som söndagsmiddag med nära och kära samlade. En lasagne mättar ju så rackarns många hungriga magar! Vill man nu äta sin lasagne i lugn och ro så har man istället massor utav matlådor till kommande vecka. Win-win vad man än väljer med andra ord!
Hur som haver, idag är det tisdag och tisdag innebär som vanligt fisk här hos Milda Rabarber. Det är inte helt utan poäng jag rabblat på om lasagne för dagens recept är lasagne fast med lax. En fiskig laxlasagne som är så in i väggens smarrig! Söndag, tisdag eller torsdag spelar ingen roll. Den här läckerbiten funkar finfint alla dagar i veckan men som sagt... helst på en söndag för att det är så det skall vara...

Laxlasagne
1st gul lök - finhackad
1burk krossad tomat
1burk passerad tomat
0,5dl sweet chilisås
ca 1tsk sambal olek (starkt, så anpassa efter familjens smaklökar!)
1st grönsaksbuljongtärning
salt&peppar
vitlökskrydda
2-4st laxfiléer - tärnade till kuber
Fräs löken i lite smör.
Tillsätt alla resterande ing. förutom laxen och låt tomatsåsen koka ihop under ca 20minuter.
Efter 20minuter lägger du i laxkuberna och låter såsen puttra ytterligare 5minuter.
Smaka av med salt&peppar.
1st litet paket räkost
2dl grädde
1dl creme fraiche
1st fiskbuljongtärning
Blanda alla ing. i en liten kastrull och låt koka upp.
9-12 lasagneplattor
ca 100g riven västerbottenost
Varva tomatsås, räksås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Börja och avsluta med tomatsåsen.
Toppa med riven västerbottenost.
In i ugnen på 175grader i ca 30minuter. (Täck ev. med folie och lasagnen får för mycket färg.)
ååh laxlasagne, du gör mig hungrig !
http://ebbarooth.se