Jäkelskap & Gammalt

Å, va söta ni är hela bunten! Signe tackar för alla krya på sig hälsningar hon fått under de senaste dagarna. Bortser man från hennes lilla mage så är hon tillbaka till sitt vanliga jag. Full med jäkelskap som när hon smygkikar fram bakom köksbänken "Heej, gööör dyyy?" med sina små händer bakom ryggen där hon gömt sin mammas telefon hon i smyg tagit från byrån i hallen.
 
Lika uppspelt som jag blir över färskpotatisens intågande på våren lika mycket kan jag längta efter "gammalpotatisen" såhär års och allt gott man endast kan göra på den sortens potatis. Potatissoppa, potatisgratänger, potatismos eller krispiga potatisbullar. Fyller man dessutom bullarna med fetaost så är de ljuvliga och lite till. Lingonsylt och bacon är klassiskt till potatisbullar men denna gången blev det en kall tsatsiki, inte dumt det heller, inte alls faktiskt.         
 
 
Potatisbullar
 
10-12st
 
1kg skalad och kokt potatis
250g broccoli - kokta buketter
100g marinerad fetaost vitlök och persilja
1st ägg
1/2dl panko
salt och peppar
 
Mosa ihop potatis och broccoli. Tillsätt fetaosten och ägget. Krydda med salt och peppar. 
 
Forma 10-12st biffar utav potatissmeten. Vänd bullarna i panko. 
 
Stek potatisbullarna i smör på medelvärme till gyllene.
 
Servera de nygräddade potatisbullarna med sallad och kall tsatsiki
 
Vegetariskt - fetaost - potatis - potatisbullar - vardagsmat
FrökenTV, bloggen om tv och film

mums

Svar: :-D
Emmelie

Mirre

Mycket man kan göra på potatis allt =D

Svar: Potatis är bäst! :-D
Emmelie

birgitmaria

Spännande kombo! Måste testas...

Svar: Det tycker jag :-D
Emmelie