2 dagar kvar & Slattar
Ännu är det glöggmys högt som lågt men där någonstanns i mellandagarna börjar glöggkoppen kännas minst sagt missplacerad och en glöggslatt eller två blir lätt kvarglömd i kylskåpet till dess att någon orkar ta steget och vaska det sista i flaskan. Men nej nej nej! Inte i år! Låt oss använda den där sista lilla skvätten i en härligt köttgryta istället. En mör köttgryta värmer gott efter den traditionsneliga långpromenaden som görs i var och varannat hem under juldagen. Jag gör min gryta i crock-pottan men det funkar lika bra på spisen men då behöver ni en liten skvätt extra vatten. Å va gott det är med en köttgryta när köttbullar och prinskorvar står en upp i halsen!

Glöggryta i crock-pot
600g grytbitar av nöt
1 gul lök - hackad
2dl glögg
2msk oxfond eller kalvfond
3st morötter - i slantar
soja, salt och peppar
1msk maizena redning
2dl grädde
Bryn kött och lök. Lägg det tillsammans med glögg, fond, morötter och kryddor i pottan. Låt grytan sköta sig själv på LOW i 7-8timmar. Sista halvtimmen, rör ner maizena utrörd i lite vatten och grädde.
Servera grytan tillsammans med ris och kokt broccoli.