Första gången & Öppna armar
Dumma dumma februari och alla baciller du bär med dig. Vi är nog många som står och välkomnar mars med öppna armar!
Det är inte kul att stå och laga mat när man helst av allt vill krypa under filten i soffan men plikten kallar och familjen behöver äta. Denna gnocchigratäng orkar även förkylningströtta småbarnsföräldrar svänga ihop när det kniper. Bra grejer!
För oss var det första gången vi testade gnocchi! Även om smaken kanske inte överrumplade en så skulle jag helt klart äta det igen. Nästa gång ska jag testa att göra egna!
Har ni gnocchi recept ni brukar laga?

Gnocchigratäng
ca 4port.
1st zucchini - skivad i halvcirklar
10st champinjoner - skivade
4 port. gnocchi - kokt enligt förpackningen
1burk tomatsås med basilika
1st mozzarella boll - i skivor
50g riven parmesanost
salt, peppar och oregano
Fräs zucchini och champinjoner i en stor stekpanna som tål ugnsvärme.
Tillsätt den kokta gnocchin och krydda med salt, peppar och oregano.
Häll över tomatsåsen och rör om.
Toppa med mozzarellan och riven parmesan.
Gratinera mitt i ugnen på 250grader i ca 7minuter eller tills osten smält.
åh så gott! <3