Hot & Livsnödvändigt
Midsommardagen, dagen för vila, tv-tittande och hämtpizza. Så skulle man kunna tänka sig att dagen utspelade sig men detta preggot plockade fram en 6e växel, den där boaväxeln som verkar slå till lite då och då under de här nio långa månaderna. Huset är städat, tvättberget många maskiner mindre och sambon har under hot hängt upp de där urtjusiga hexagon hyllorna som inhandlades någon gånger under våren.

Det finns bra kokböcker, sämre kokböcker och så finns det livsnödvändiga kokböcker. "Birgittas Bästa" tillhör kategori nummero tre, helt och hållet livsnödvändig för alla bakfantaster! Kakornas drottning visar vart skåpet ska stå med recept, det ena ljuvligare än det andra, med allt från läckra rulltårtor till spröda småkakor.
Recept efter recept har testats efter den där födelsedagen för något år sedan då detta var en utav de finfina presenterna. Men detta recept på rimbobullar kommer jag tillbaka till om och om igen. Bullarna innehåller massor (MASSOR) utav smöööör och får en smak som påminner om wienerbröd. Det faktum att de endast skall jäsa en gång gör såklart en saken sämre. Ljuvliga!

Rimbobullar
30st
25g jäst
2dl kall mjölk
200g rumstempererat smör
1msk socker
ca 6dl vetemjöl
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg.
Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40*40cm, på lätt mjölat bakbord. Skär degen i fyrkanter 8*8cm.
Fyllning
75g mjukt smör
1,5msk socker
1,5tsk vaniljsocker
Blanda ihop fyllningen och lätt en liten klick i mitten utav varje ruta. Nyp ihop rutorna och lägg knyterna i pappers eller folieformar.
Låt bullarna jäsa ca 2h i rumstemperatur.
Pensling
1st ägg
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen på 250grader i 5-10minuter.
Glasyr
4msk florsocker
0.5msk vatten
Låt bullarna svalna helt och glasera sedan med glasyren.
Åh låter som en mkt viktig bok. Älskar ju kakor :-)