Åååandes & Vårdessert
"- Ååååå, ägget!"
Jovisst var påskharen här under natten och gömmde var sitt påskägg till lilla familjen. Vilken lycka när Signe såg att haren kommit med både Nicke nyfiken bok och film. Det Ååååades hög och lågt här hemma när det rosa ägget öppnades på morgonkvisten.
Påskens första ägg är uppätna och än så länge har inga påskkärringar synts till så den stora godisskålen verkar vi få ta hand om själv i år också. *stackars oss*
En liten vårig dessert är aldrig fel efter de kommande dagarnas påskmiddagar. Ananaspaj är ett stående inslag vid spontana bjudningar här hemma då den både är enkel, snabb och god. Jag tycker den är godast kall och med en klick grädde eller glass.

Ananaspaj
150g smält smör
3dl mjöl
1dl socker
1tsk bakpulver
Blanda ihop alla ingredienser till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform och ställ formen kallt medan du gör fyllningen.
2dl fet creme fraiche
1,5dl socker
2tsk vaniljsocker
1ägg
2små burkar krossad ananas
Låt ananasen rinna av ordentligt och krama ur den sista vätskan.
Rör ihop creme fraiche, socker, vanlijsocker och ägg till en slät smet. Rör sist i den avrunna ananasen.
Häll fyllningen i det kalla pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen på 175grader i 30-35minuter.
Låt pajen kallna och servera tillsammans med vispad grädde eller en kula glass.
Min minsting älskar ananaspaj - särskilt mormors. Vilket är lite kul, för den är i princip sockerfri.
Att få påskägg är kul oavsett ålder... fast jag fick ju inget :-(